Welcome to our website !

Kako njegovati kosu u vrucim mjesecima? ♥

By 12:26

Morska sol, sunčeve zrake i hlor nisu najbolji prijatelji kose pa stoga često do kraja ljeta završimo sa slamom na glavi.
 Ipak, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da i u ljetnim mjesecima očuvate zdrave vrhove i sjajnu kosu. Evo o čemu trebate voditi računa!


  • Izbjegavajte pegle i fen
Tokom ljetnih mjeseci kosa je izložena 'prirodnom prženju' stoga biste trebali izbjegavati vrući zrak iz fena ili vrele pegle.

  •   Koristite kreme
Kao što koža zahtjeva posebnu zaštitu kada ju izlažemo suncu, tako i kosa traži poseban tretman. Kapa, šeširi i marame su uvijek dobar izbor, a ako niste fan pokrivala za glavu, pokušajte s maslinovim uljem. Osim što će ju donekle zaštiti, nahranit će ju.

  • Koristite malo šampona 
Šampon dodatno isušuje kosu, pokušajte ga prilikom pranja umasirati samo u vlasište, a potom dobro isprati. Ovo neće biti moguće u slučaju da su vam i vrhovi jako prljavi.

  •  Ispirite ju hladnom vodom
Ako se ne možete zamisliti pod hladnim tušem, pobrinite se da makar bude mlaki. Vrela voda ne odgovara ni koži ni kosi stoga bi ju trebalo izbjegavati, barem u ljetnim mjesecima.

  •  Hranjive maske
Jednom sedmicno na kosu možete nanijeti kakvu hranjivu masku ili hidratantni regenerator kako biste joj pomogli da se oporavi.



You Might Also Like

1 komentari